Кіберполіція викрила жінку, яка у соціальній мережі продавала неіснуючий товар

Фігурантка створювала сторінки у соцмережі, на яких продавала неіснуючий одяг. Вимагала передплату, після – блокувала сторінки покупців. Таким чином ошукала понад 80 громадян.

Кіберполіція викрила жінку, яка у соціальній мережі продавала неіснуючий товар


Співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, припинили протиправну діяльність жінки, яка у соцмережі продавала неіснуючий товар.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетна 25-річна місцева мешканка. Дівчина створювала фіктивні сторінки в соціальній мережі, на яких розміщувала оголошення про продаж одягу.
Після здійснення замовлення потерпілими, остання в особистій переписці уточнювала деталі замовлення та вимагала повну передплату за товар. Отримавши гроші, підозрювана блокувала користувачів, які здійснили оплату.

За попередніми даними жінка ошукала більше 80 громадян та завдала збитків на загальну суму понад 170 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання підозрюваної. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, платіжні картки та понад 25 тисяч гривень.

Жінці вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі встановлюється повне коло потерпілих осіб та сума завданих збитків. Слідчі дії тривають.
Департамент кіберполіції Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии