«Незважаючи на навантаження, я не втратив відчуття романтики у своїй роботі», - старший слідчий Богдан Злотенко

Поліцейський розслідує резонансні злочини, що скоєні на території Подільського району столиці. Кожен із них є викликом для слідчого, а відтак він розкриває їх, не шкодуючи ані сил, ані вільного часу.

Цікавість до вивчення людської долі в Богдана Злотенко з’явилась ще коли він проходив строкову службу. Тоді майбутній старший слідчий «убойного» відділу служив у конвойному взводі і об’їздив у спецвагоні майже всю країну, охороняючи засуджених. У тому числі й тих, кому за рішенням суду судилось дістати смертну кару.

«Незважаючи на навантаження, я не втратив відчуття романтики у своїй роботі», - старший слідчий Богдан Злотенко


У ті часи Богдана особливо вразили міркування ув’язнених, які з особливою жорстокістю позбавили життя іншої людини, але ні трохи про це не шкодували:

«Колись від чоловіка, який відбував довічне ув’язнення, я почув, що, опинившись на волі, він продовжив би так само вбивати. Саме тоді я зрозумів, що існує світ, з яким покладено боротися правоохоронній системі. І захотів стати частиною цієї боротьби».

Упродовж тривалого часу Богдан будував кар’єру військовослужбовця, але врешті решт зрозумів своє покликання і подав документи до вишу. По закінченню у 2017 році поліцейській розпочав роботу слідчим Подільського управління поліції.



На рахунку правоохоронця є провадження, за розкриття яких він може пишатись. Серед них – затримання чоловіка, який вбив киянина та переховувався в іншому регіоні; притягнення до кримінальної відповідальності трьох осіб за побиття охоронця столичного супермаркету.

«У моїй повсякденній роботі постійно доводиться стикатися з надмірним навантаженням. Бувають випадки, коли по декілька діб доводиться проводити на роботі. Але, незважаючи на все це, я не втратив відчуття романтики та того адреналіну, який з’являється, коли натрапляєш на слід особливо небезпечних злочинців».



Загадок, які доводиться розгадувати у професійній діяльності, багато, але свій вільний час правоохоронець приділяє досить незвичному дозвіллю – цікавиться історією лицарських орденів, зокрема найвідомішим «Орденом Тамплієрів». У домашній бібліотеці є безліч книг та збережених фільмів на цю тематику. Найбільш за все Богдану Злотенко подобається безстрашність та безкомпромісність лицарів того часу – адже саме це нагадує сучасних правоохоронців, які кожен день, ризикуючи життям, домагаються справедливого правосуддя.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии