Внутрішня безпека поліції затримала миколаївського патрульного за хабарництво

Інспектор управління патрульної поліції (УПП) Миколаївщини вимагав 800 доларів США неправомірної вигоди за повернення вилученого автомобіля. Хабарника затримано під час передачі домовленої суми.

Внутрішня безпека поліції затримала миколаївського патрульного за хабарництво


До працівників Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся 25-річний мешканець області та повідомив про неправомірні дії працівника поліції.
Встановлено, що 29-річний інспектор патрульної поліції в Миколаївській області вимагав у чоловіка хабаря – 800 доларів США. Саме за таку суми «винагороди» молодший лейтенант поліції пообіцяв власникові повернути його авто марки «Volkswagen». Авто було вилучено в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 290 Кримінального кодексу України.


За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаїв, внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Працівники ДВБ НПУ, ДБР, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали поліцейського під час одержання ним неправомірної вигоди – 21 000 гривень. Гроші вилучено.


Хабарника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому готується оголошення про підозру. За корупційні дії молодшому лейтенанту поліції загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии