Світ невидимих слідів Катерини Оніпенко

«Важливе – в дрібницях», - впевнена начальник відділу криміналістичного забезпечення поліції Донеччини Катерина Оніпенко. Вона не має права на помилку – достовірність її доказів визначає результат розслідування, а іноді навіть долю людини.

Світ невидимих слідів Катерини Оніпенко


Для когось запах парфумів – ознака вишуканого смаку, для неї – запаховий слід. Хтось хазяйновито витре з поверхні меблів відбитки пальців, вона ж на місці правопорушення дбайливо їх зафіксує, бо це - доказ. Майор поліції Катерина Оніпенко вміє помічати непомітне, коли мова йде про розкриття злочину.

Тендітна дівчина очолює чоловічий колектив експертів-криміналістів. Свої знання й досвід вона застосовує з єдиною метою – за слідовою інформацією з’ясувати обставини події й особу зловмисника та допомогти відновити справедливість.

Навколишній світ для Катерини - хвилююча сукупність слідів та ознак. Залюбки вона береться розв’язувати завдання «із зірочкою». Головне – бути уважною, щоб відчути та помітити важливу інформацію, яка стане незаперечним доказом у суді.

Коли в юному віці перед дівчиною постало питання вибору майбутньої професії, вона без сумніву обрала правоохоронну діяльність. Вирішила – й не помилилась, оскільки від роботи отримує задоволення й бачить практичний результат своєї праці. Завдяки Катерині та її дружній команді експертів-криміналістів розкрито безліч злочинів. У потоці службових завдань – виїзди на вбивства, крадіжки, в зону проведення бойових дій, де події також потребують кваліфікації.

Катерина ділиться: «Це цікава й захоплююча робота, яка потребує уваги й зосередженості. Будь-яке завдання здійсненне, коли поруч з тобою команда висококласних фахівців! Вони надихають й заряджають мене своєю енергією».

Діяльність експертів-криміналістів здається загадковою і дорослим, і дітям. Катерина залюбки розповідає школярам про особливості своєї роботи. Найбільше учнів цікавить дактилоскопія – можливість «відкатати пальчики» й відчути себе справжнім криміналістом. А ще – можливість зазирнути до наплічника сусіда по парті за допомогою відеоскопа. Таке спілкування має свій продуктивний результат – вже кілька молодих людей під впливом позитивних вражень прийняли рішення вступати до правового вишу, щоб надалі поповнити лави поліції.

Пошуки, дослідження, експертизи… У вирі подій майор поліції Катерина Оніпенко турботливо оберігає свій особистий простір. У ньому є місце довгим розмовам з бабусею, від мудрих порад якої складне стає простим й зрозумілим. І, обов’язково, - книжкам з психологічної й філософської тематики. Усе це створює той гармонійний світ, який заспокоює й надихає дівчину на нові звершення.






Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии