Київські правоохоронці затримали двох аферисток, які ошукали 93-річну пенсіонерку

Жінки під виглядом соціальних працівниць зайшли до помешкання потерпілої та видурили в неї 61 тисячу гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Близько 12-ої години до чергової частини Шевченківського управління поліції звернулась 93-річна пенсіонерка та повідомила, що невідомі жінки видурили в неї велику суму заощаджень. Оперативний черговий негайно направив на місце скоєння злочину слідчо-оперативну групу.

Як розповів заступник начальника відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Гурчин, співробітники карного розшуку проглянули записи з камер відеоспостереження та встановили, що ймовірні підозрювані вийшли з під’їзду, а потім сіли до салону іномарки темно-синього кольору та поїхали у невідомому напрямку:

«Відразу по місту Києву була введена спеціальна поліцейська операція. Вже за декілька хвилин розшукуваний автомобіль патрульні виявили та зупинили на Голосіївському проспекті. Ми з’ясували, що аферисти працювали за наступною схемою – жінки представились соціальними працівниками, а після запропонували старенькій обмін старих банкнот на нові».

Київські правоохоронці затримали двох аферисток, які ошукали 93-річну пенсіонерку


Слідчі Шевченківського управління поліції під час поверхневої перевірки розшукуваної автівки виявили та вилучили 61 тисячу гривень, яку аферистки відібрали у бабусі. Двох жінок, 1997 та 1963 років народження, затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.




За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідчі повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочину, їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии