Слідчі поліції Донеччини спрямували до суду кримінальне провадження відносно угруповання торговців зброєю

Учасники організованої злочинної групи збували у Бахмутському районі вогнепальну зброю, боєприпаси і вибухівку кримінальним колам. У зловмисників правоохоронці виявили та вилучили партію засобів ураження, викрадених бойовиками з українських військових частин під час анексії Криму у 2014 році.

Слідчі поліції Донеччини спрямували до суду кримінальне провадження відносно угруповання торговців зброєю


Поліцейські управління карного розшуку і слідчого управління спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону Військової прокуратури Об’єднаних сил затримали зловмисників, причетних до незаконної торгівлі зброєю.

П’ятьох членів ОЗГ було затримано у березні цього року в момент продажу зброї. Поліцейські виявили та вилучили автомати Калашникова, протитанкові гранатомети, гранати, велику кількість патронів, а також понад 5 кг тротилу і пластиду.
У ході слідчих дій поліцейські задокументували чотири факти незаконної реалізації зброї, зокрема – для вчинення теракту. Обвинувачені неодноразово судимі, також встановлено причетність організатора групи до незаконних збройних формувань.

Слідчі зібрали докази протиправної діяльності фігурантів. Досудове розслідування завершено.

Кримінальне провадження розпочате за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Учасникам угруповання загрожує до 7 років позбавлення волі.





Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии