У Києві правоохоронці посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень пасажирами залізничного транспорту

З цією метою задіяні додаткові наряди поліцейських для патрулювання станцій залізничного транспорту. З киянами та гостями столиці правоохоронці проводять профілактичні бесіди і закликають дотримуватись маскового режиму та соціальної дистанції.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», після проведеного інструктажу наряди співробітників поліції заступають на посилене чергування з метою контролю за дотриманням громадянами правил карантину. Також відсьогодні, 22 червня, виділено додаткові наряди правоохоронців, які патрулюють територію залізничних вокзалів, у тому числі приміські та міські електрички.

У Києві правоохоронці посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень пасажирами залізничного транспорту


Начальник відділу поліції на станціях залізничного транспорту поліції Києва Андрій Степанов зазначив, що з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції задіяні додаткові сили здійснюватимуть перевірки й в середині вагонів:

«Перш за все, ми націлені на попередження та профілактику. Тож поліцейські проводять з пасажирами бесіди та роз’яснюють їм про необхідність носіння захисних масок. Також правоохоронці матимуть при собі певний запас таких засобів індивідуального захисту і видають їх тим громадянам, в яких вони відсутні».



Київські поліцейські закликають громадян дотримуватись протиепідемічних обмежень. Також нагадують про відповідальність за порушення правил карантину, що передбачена ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии