У Києві правоохоронці вилучили із сім'ї малолітню дитину

Наразі дитина у медичному закладі, а її матір притягнуто до адміністративної відповідальності.

Співробітники сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції спільно зі службою у справах дітей міської та районної державних адміністрацій провели профілактичний рейд, під час якого відвідали сім’ї, де батьки не приділяють належної уваги вихованню своїх дітей. У ході рейду з однієї сім’ї вилучено дитину, 2013 року народження.

Як повідомив начальник сектору ювенальної превенції Деснянського управління поліції Олександр Поліщук, у квартирі на вулиці Волкова правоохоронці виявили жінку з малолітньою дитиною, яка проживає в антисанітарних умовах, без їжі та ліжка:

«Враховуючи те, що побутові умови родини загрожували життю та здоров’ю дитини, ми її тимчасово вилучили та доставили до лікарняного закладу для медичного обстеження. На 40-річну матір склали протокол за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також із жінкою провели роз’яснювальну роботу та ознайомили з можливими видами соціальних послуг та порядок їх отримання».

У Києві правоохоронці вилучили із сім'ї малолітню дитину


Всього під час відпрацювання правоохоронці склали на батьків 8 адміністративних протоколів: шість – за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) та по одному – за ст. 175-1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних напоїв, або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.




Правоохоронці звертаються до громадян не залишатися байдужими та негайно повідомляти на спецлінію 102 для оперативного реагування на можливі факти залишення дітей у небезпеці або очевидні випадки невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии