На Івано-Франківщині правоохоронці викрили голову ОТГ на отриманні хабаря у 3 тисячі доларів

Правоохоронці задокументували причетність одного з голів ОТГ Прикарпаття до кримінального правопорушення, пов’язаного з неправомірною вигодою.

Поліцейські Прикарпаття спільно з оперативними працівниками УСБ України в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили голову об'єднаної територіальної громади на отриманні неправомірної вигоди.

Слідчі встановили, що посадовець органу місцевого самоврядування вимагав у мешканця області неправомірну вигоду. Зокрема зловмисник хотів отримати «винагороду» за встановлення на території ОТГ - конструкцій зовнішньої реклами (білбордів і сітілайтів). Посадовець пообіцяв забезпечити позитивне голосування представників місцевого виконкому з відповідного питання. Свої «послуги» чоловік оцінив в 3400 доларів.
Напередодні правоохоронці задокументували отримання підозрюваним 400 доларів США «авансу». Затримали зловмисника під час отримання остаточної суми в 3000 доларів.

Окрім коштів, працівники поліції та УСБУ вилучили відповідні рішення сесії сільської ради ОТГ про надання дозволу на встановлення відповідних рекламних обʼєктів.

18 червня фігуранта затримали у порядку ст. 208 КПК України за одержання другої частини неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.
Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии