У роки військової служби дільничному Євгену Сєріку допомагала віра, бажання захистити свою країну та підтримка рідних

До поліції 23-річного поліцейського привело прагнення захищати свій народ. Перед цим Євген Сєрік чотири роки обороняв Донеччину в складі військового підрозділу. Там він навчився витягати з «того світу» поранених. Сьогодні дільничний офіцер Волноваського відділу поліції обслуговує 10 населених пунктів.

У роки військової служби дільничному Євгену Сєріку допомагала віра, бажання захистити свою країну та підтримка рідних


Доброволець

У 18 років Євген всім серцем відчув, що хоче захистити свою Батьківщину та, не сумніваючись ані хвилини, пішов на передову.

Серпень 2014 року. Донецьк повністю захопили бойовики. Родина Сєрік була змушена покинути рідну домівку. Вони виїхали до с. Микільське Волноваського району, де і досі мешкають.

Коли рідне місто опинилося під ворожим вогнем, Євген не зміг всидіти на місці. Думками та серцем він був там, де пройшло його дитинство, залишилися друзі. Саме в цей момент він вирішив боронити Донеччину.

Молодим військовим хлопець вирушив у саме «пекло». Свист куль над головою, поранені побратими та запах пороху у повітрі він і досі пам’ятає, наче це сталося вчора.

«Медиків на передових тоді не вистачало, а в нашому батальйоні їх взагалі не було. Окрім своїх обов’язків я став ще і парамедиком, самостійно опанувавши домедичну підготовку. Мені не раз доводилося рятувати своїх побратимів на лінії вогню та робити все необхідне, щоб вони «доїхали» до лікарні» - згадує Євген.

Окрім цього, він ще й ділився своїми знаннями та навчав надавати першу допомогу весь свій батальйон. У нелегкий час триматися йому допомагала віра, бажання захистити свою країну та підтримка рідних.

Прослуживши військовослужбовцем майже 4 роки, Євген Сєрік повернувся і вступив до лав Національної поліції. Відтепер хлопець захищає свій народ від злочинців, забезпечує спокій та безпеку громадян.

Дідова мрія

«Робота правоохоронця мені подобалася з самого дитинства. Мій дід все життя працював дільничним інспектором міліції у Вугледарі. Його знали всі – від малюків до старожилів. Я захоплювався ним, буквально з відкритим ротом слухав історії зі служби та мріяв в усьому бути схожим на нього», - каже поліцйеський.

А у Петра Івановича, дідуся Євгена, була своя мрія – щоб онук пішов його шляхом.

Так і сталося. В 2018 році династія правоохоронців продовжилася – Євген Сєрік одягнув погони лейтенанта поліції та почав працювати дільничним у Волноваському районі.

Прифронтовий дільничний

Вже рік лейтенант поліції несе службу на території 6 сільських рад, до яких входять 10 населених пунктів, що розташовані поблизу лінії розмежування з тимчасово окупованою територією. Свого дільничного знають, поважають та люблять всі – від найменших жителів до літніх людей. Громадяни довіряють поліцейському, радяться з ним і знають, що вони завжди можуть розраховувати на допомогу.

Євген Сєрік має успіхи у розкритті злочинів. Крадіжки, зберігання наркотичних речовин, незаконне виготовлення та продаж самогону – правоохоронець не залишає жодного шансу тим, хто порушує закон.

«Коли я тільки почав працювати дільничним, вивчаючи нерозкриті злочини, зацікавився рядом однотипних крадіжок, що мали місце роком раніше. Вивчивши матеріали та заново поспілкувавшись із місцевими, мені вдалося знайти зачіпку і розкрити ці злочини. Як виявилося, троє чоловіків скоїли 9 крадіжок металевих виробів загальною вагою більше тони. Зараз вони відповідають за скоєне перед законом» - розповідає Євген Сєрік.

Незважаючи на труднощі, дільничний офіцер поліції любить свою роботу та віддає їй майже весь свій час. Навіть на відпочинку він завжди на зв’язку і готовий зірватися з місця, якщо люди потребуватимуть його допомоги.



Волноваський відділ поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии