У Києві правоохоронці перекрили канал незаконного перенаправлення осіб через державний кордон

Організатора затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу та оголосили йому про підозру.

Працівники Шевченківського управління поліції спільно з працівники СБУ під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 10 у ході реалізації оперативної інформації затримали 27-річного киянина за сприяння у незаконному переправленні іноземця через кордон.

У Києві правоохоронці перекрили канал незаконного перенаправлення осіб через державний кордон


Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Володимир Загладько, правоохоронці затримали організатора у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Ми з’ясували, що молодик здійснив виготовлення та підробку документа для виїзду за кордон іноземця. Він зустрівся з «клієнтом» поблизу станції метро «Лук’янівська», де останній передав йому за послугу 500 доларів США і свої фотокартки для виготовлення паспорту для подальшого виїзду за кордон. Через деякий час вони зустрілись знову, іноземець віддав зловмиснику ще 2600 доларів та взамін отримав готовий паспорт».



Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями реєстрації фактичного мешкання фігуранта, а також його власного автомобіля. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили печатки, бланки, паспорти та посвідчення водія з ознаками підробки, ноутбуки, а також гроші, отримані за виготовлення паспорта. Слідчі призначили ряд судових експертиз, зокрема комп’ютерну технічну та технічну експертизу документів.



Затриманим виявився киянин, 1993 року народження. Він - раніше судимий за скоєння розбійного нападу, за незаконне поводження зі зброєю та за підробку документів. Наразі він перебуває на іспитовому терміні за незаконне заволодіння автотранспортом.



За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии