На зловживанні впливом внутрішня безпека поліції викрила посадовця одного з підрозділів дніпропетровської поліції

За вплив на прийняття рішення слідчим щодо перекваліфікації кримінальної статті на менш тяжку, заступник начальника одного зі структурних підрозділів поліції Нікополя забажав від фігуранта провадження хабара. При одержанні грошей майора поліції затримали.
На зловживанні впливом внутрішня безпека поліції викрила посадовця одного з підрозділів дніпропетровської поліції


Працівники Дніпропетровського управління ДВБ НПУ встановили причетність заступника начальника одного з підрозділів Нікопольського ВП до протиправних дій. Поліцейські з’ясували, що посадовець запропонував фігурантові кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ, уникнути відповідальності за скоєне шляхом перекваліфікації статті. Свій вплив на прийняття відповідного рішення процесуальною особою та направлення обвинувального акту до суду з більш «м’якою» санкцією покарання, майор поліції оцінив у 5 000 доларів США.

За зібраною інформацією внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України внесено відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.


34-річного посадовця поліції затримали працівники ДВБ НПУ, УСБУ у Дніпропетровській області, ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, та військової прокуратури відразу після отримання хабаря. Гроші вилучили, фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За корупційні оборудки поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии