«За протиправні дії біля Шевченківського районного суду міста Києва на п’ятьох осіб складено адміністративні матеріали», - Андрій Крищенко

Про це сьогодні, 15 червня, повідомив журналістам начальник столичної поліції, коментуючи події біля районного суду.

«За протиправні дії біля Шевченківського районного суду міста Києва на п’ятьох осіб складено адміністративні матеріали», - Андрій Крищенко


Нагадаємо: сьогодні біля Шевченківського районного суду міста Києва за протиправні дії поліцейські затримали п’ятьох осіб.

Зі слів Андрія Крищенка, на правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.



«П’ять чоловіків було доставлено до районного управління поліції. Одного затримали за те, що він конфліктував з журналістом телеканалу, а інших - за перешкоджання роботі поліції. Окрім цього, за фактом застосування сили поліцейськими під час затримання правопорушників біля суду мною призначено службове розслідування. На час його проведення двох поліцейських відсторонено від виконання службових обов’язків. Ми уже звернулися до представників ЗМІ із проханням надати фото та відео цієї події, що допоможе об’єктивному та всебічному проведенню службової перевірки. Результати перевірки ми направимо до Державного бюро розслідувань».



За словами начальника поліції Києва, розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності:

«Будемо вивчати матеріали, після чого зможемо дії людини, яка перешкоджали журналістам, кваліфікувати у кримінальній площині».

Поліцейські продовжують забезпечувати публічну безпеку та порядок біля судової установи та закликають організаторів і учасників заходів дотримуватися вимог чинного законодавства.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии