На Київщині поліція на воді попередила незаконний вилов раків

Правоохоронці провели рейд з недопущення браконьєрства на Київському морі та в акваторії річки Тетерів. Під час патрулювання поліцейські виявили 300 незаконних знарядь лову загальною довжиною близько трьох кілометрів, в яких знаходилися кілька сотень раків. Раки були випущені в природнє середовище. Сума збитків, завданих державі, склала близько 10 тисяч гривень.

[b][/b]

За словами співробітника Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Нацполіції Володимира Біневського, поліцейські провели рейд в акваторії Київського водосховища, поблизу села Страхолісся Іванківського району Київської області. Під час патрулювання правоохоронці виявили незаконні знаряддя для лову раків – ятері бочкові.
«Правоохоронці вилучили майже 300 раколовок. Усі живі раки, які знаходились в них, були відпущені до водойми Київського водосховища. Таким чином поліція не допустила завдання державі збитків на 10 тисяч гривень», - зазначив Володимир Біневський.
Він додав, що слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. Тривають заходи щодо встановлення правопорушників, яким належать незаконні знаряддя лову.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии