На Хмельниччині відчинила двері уже 33-тя поліцейська станція

Сьогодні, 28 травня, в селі Адампіль Старосинявського району відчинила двері чергова поліцейська станція. Вона працюватиме на базі місцевого центру безпеки, де дислокується і пожежна дружина.

На Хмельниччині відчинила двері уже 33-тя поліцейська станція


Це перша поліцейська станція у Старосинявському районі. Чому саме в Адамполі? Тому що це найбільше село у районі, тут зосереджено декілька великих підприємств, зокрема, один із найбільших у Європі маслоекстраційний завод. Також поблизу села розташована залізнична станція. Тож пильні очі правоохоронця потрібні всюди.



Поліцейську станцію відкрили у приміщенні колишнього пожежного депо. Участь у відкритті взяло керівництво об’єднаної тергромади, заступник начальника обласного управління поліції Валентин Білянський, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Вадим Бирко, а також поліцейські, які обслуговують громаду.



Крім правоохоронців тут дислокується і місцева пожежна дружина. Тож село має свій центр безпеки, до якого у майбутньому планується долучити і медиків.



Голова Старосинявської ОТГ Віталій Здебський дуже задоволений участю в проєкті «Поліцейський офіцер громади»:

— Наша ОТГ нараховує 45 населених пунктів. Територія чималенька. Її обслуговує 4 поліцейських офіцери громади. Кожен має сучасний службовий автомобіль. Ми ж для них забезпечили комфортні робочі місця. Хлопці мобільні, оперативно реагують на всі повідомлення, працюють на профілактику. І головне — люди задоволені.

Поліцейська станція в Адамполі уже 33-тя на території області. Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Вадим Бирко каже, що впровадження поліцейських офіцерів громади і закріплення їх за поліцейськими станціями знайшло позитивний відгук серед мешканців громад.



— Звісно, люди задоволені. Вони щодня бачать поліцейського у себе в селі. Покращується комунікація. Жителям громади вже не треба їхати 20-30 кілометрів в райцентр, щоб написати заяву у відділку чи отримати консультацію. Практично кожен має телефон ПОГа і може зателефонувати у будь-який час.



Поліцейський офіцер громади Віталій Білик три роки прослужив у патрульній поліції Хмельницької області. Сам родом із Старосинявського району. Тож коли почався відбір кандидатів у рамках нового проєкту, одразу подав заявку.

— Люди багато від нас чекають, і ми намагатимемось виправдати їхні сподівання. Адже спокій і порядок у громаді, відчуття безпеки місцевих жителів — це і є найвища оцінка роботи поліцейського офіцера громади, — зазначає Віталій.
Найближчим часом очікується відкриття ще ряду поліцейських станцій.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
За темою:

За результатами шостого Всеукраїнського муніципального опитування Хмельницький визнано найбезпечнішим обласним центром країни

На Хмельниччині ще одна новостворена територіальна громада долучилася до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии