В Івано-Франківську правоохоронці затримали наркодилера

Групу осіб, яка займалася незаконними оборудками з наркотичними засобами та психотропними речовинами, викрили на Прикарпатті працівники внутрішньої безпеки НПУ. Спільно зі співробітниками поліції Івано-Франківщини проведено обшук та затримано головного фігуранта угруповання.

У грудні 2019 року оперативники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої отримали інформацію про діяльність на території регіону групи осіб, учасники якої виготовляють та збувають наркотики. Ймовірно, зловмисники діяли під прикриттям співробітників правоохоронних органів.

В Івано-Франківську правоохоронці затримали наркодилера


Під час перевірки встановлено причетність до злочинної діяльності 40-річного мешканця обласного центру. Чоловік безпосередньо займався вирощуванням конопель, їхньою переробкою та роздрібною торгівлею готової продукції. Серед спільників наркодилера ще троє жителів Івано-Франківська.



Інформація щодо покривання співробітниками поліції кримінального бізнесу групи не знайшла свого підтвердження.



За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі СУ ГУНП у Івано-Франківській області, під процесуальним керівництвом прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.



Правоохоронці провели оперативні закупівлі у 40-річного чоловіка. Експертиза підтвердила, що придбана речовина – психотропний засіб амфетамін.



За місцем мешкання наркодилера та його поплічників працівники УДВБ НПУ та СУ ГУНП провели санкціоновані обшуки. Під час заходів у головного фігуранта групи виявлено та вилучено скляну трилітрову банку з марихуаною, поліетиленові пакети з наркотичним засобом вагою майже 75 грамів, згортки фольги з амфетаміном, боєприпаси різного калібру, пристрої для вживання наркотичних засобів, мобільні телефони та речі, які приносили клієнти у якості оплати, що можуть бути викраденими (велосипеди, інструмент).

Наразі чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України. Готується оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Тривають подальші слідчі дії з метою притягнення інших учасників групи до відповідальності.
Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии