Одеському поліцейському вручено підозру у перевищенні службових повноважень

За вчинені протиправні дії у вересні 2019 року співробітникові поліції загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Одеському поліцейському вручено підозру у перевищенні службових повноважень


Сьогодні, 22 травня, працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, дільничному офіцеру поліції сектору превенції Приморського ВП у місті Одеса.



Під час досудового розслідування встановлено, що у вересні 2019 року співробітник поліції, перебуваючи на посаді інспектора ювенальної превенції одного з відділень одеської поліції, вдався до протиправних дій відносно неповнолітніх осіб. Виходячи за межі наданих повноважень, капітан поліції застосував фізичну силу та морально принизив вихованок одного з дитячих закладів.


Санкція статті, яку інкримінують підозрюваному, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі подано клопотання до суду про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии