На Дніпропетровщині оголошено підозру шахраям, які продавали неіснуючі засоби індивідуального захисту

Зловмисники розміщували на відомих сайтах оголошення про продаж масок, антисептиків та інших засобів протиепідемічного захисту. Однією з обов’язкових умов продажу була 100% передплата вартості товару. Наразі встановлено, що шахраї ошукали довірливих громадян на 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, співробітники кіберполіції викрили мережу шахраїв, які займалися нелегальною торгівлею засобами індивідуального захисту та медичними виробами. Зокрема у Дніпропетровській області поліцейські викрили дві групи шахраїв.
Наразі членам однієї із груп оголошено підозру. Встановлено, що безробітні мешканці м. Дніпро 1994 та 1992 років народження, на відомих сайтах розміщували оголошення про продаж масок, антисептиків та інших засобів протиепідемічного захисту. Однією з обов’язкових умов продажу була 100% передплата вартості товару.

Шахраї ошукували 20 громадян. За попередніми даними потерпілим спричинено збитків на 200 тисяч гривень.

Під час проведених обшуків за місцем мешкання учасників групи, вилучено використану для вчинення злочинів комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські платіжні картки та частину грошових коштів, які переводилися потерпілими особами.

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Шахраям загрожує до 8 років позбавлення волі.
Департамент кіберполіції Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии