Поліцейські затримали ректора харківського вишу за вимагання та отримання 300 тисяч гривень хабаря

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України затримали ректора та одного з проректорів харківського університету за отримання неправомірної вигоди від приватного підприємця.

Поліцейські затримали ректора харківського вишу за вимагання та отримання 300 тисяч гривень хабаря


Поліцейські встановили, що ректор та проректор одного з харківських вишів вимагали від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 300 тисяч гривень за надання згоди на оренду приміщень університету. Посадовці вимагали перерахувати вказану суму на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду.

Сьогодні, 15 травня, проведено обшук в приміщенні університету. Встановлено, що квитанцію про перерахування грошових коштів на рахунок благодійного фонду від приватного підприємця отримав особисто ректор.

На даний час ректора та проректора затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління комунікації Національної поліції України

(за матеріалами Головного слідчого управління)

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии