У Хмельницькому поліція викрила на хабарі одного з керівників науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації

Посадовець налагодив корупційну «схему» видачі сертифікатів на антисептичну продукцію.

У четвер, 14 травня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області затримали одного з керівників державного підприємства під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 16 тисяч гривень.

У Хмельницькому поліція викрила на хабарі одного з керівників науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації


Під час слідства правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання посадовцем 31 тисячі гривень. Цю суму підприємець повинен був сплатити, аби безперешкодно отримати сертифікат відповідності антисептичної продукції встановленим вимогам. Кошти отримував у два етапи.
Наразі одного з керівників науково-виробничого центру затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання посадової особи, а також у інших осіб, які також можуть бути причетні до корупційної діяльності.

Заходи з викриття та затримання посадової особи проводилися спільно зі співробітниками обласного управління Служби безпеки України.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии