На Львівщині двом колишнім міліціонерам та поліцейському оголошено підозри 

За сприяння керівництва Головного управління поліції Львівщини оперативники внутрішньої безпеки НПУ викрили схему розкрадання державних коштів. Зловмисники завдали шкоди державі більш ніж на 600 тисяч гривень.

На початку 2020 року оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили інформацію про причетність колишнього працівника поліції та двох його спільників, ексміліціонерів, до протиправних дій.
На Львівщині двом колишнім міліціонерам та поліцейському оголошено підозри 


За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі ГУНП у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури внесли відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з’ясували, що фігуранти провадження отримали одноразову матеріальну допомогу за підробленими документами. Зокрема вони підробили медичні карти, на основі яких військово-лікарська комісія встановила зв'язок захворювання з проходженням служби в органах внутрішніх справ. А відтак медико-експертна комісія встановила змовникам третю групу інвалідності з частковою втратою працездатності.


В подальшому на підставі фальсифікованих документів зловмисники отримали матеріальну допомогу - більше 600 тисяч гривень, чим завдали державі матеріальної шкоди у великому розмірі.

Вже оголошено про підозру трьом фігурантам за ч. 3,4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини колишнім міліціонерам та поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии