Столичний суд виніс вирок рецидивісту, який викрадав речі у неповнолітніх

Фігурант, перебуваючи на іспитовому терміні за вчинення крадіжки з проникненням у житло, знову поцупив чужі речі. За скоєне зловмисник проведе чотири роки за ґратами.

З початку минулого року до правоохоронців надходили повідомлення про крадіжки речей з рюкзаків неповнолітніх біля шкіл на проспекті Маяковського та вулиці Будищанській Деснянського району столиці. Зловмисник, користуючись моментом, коли підліток залишав свої речі без нагляду, викрадав гаджет та втікав.

Поліцейські провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили, що до чотирьох крадіжок причетний 30-річний місцевий мешканець. У ході досудового розслідування доведено причетність зловмисника до скоєння ще двох злочинів: крадіжки мобільного телефона з приміщення консьєржа та крадіжки велосипеда на вулиці Драйзера.

Затриманий у 2019 році був уже засуджений за аналогічний злочин. Тоді суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із іспитовим річним терміном.

Вироком Деснянського районного суду міста Києва правопорушника за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, засуджено до трьох років та шести місяців позбавлення волі.

Окрім цього, на підставі ст. 71 (Призначення покарання за сукупністю вироків) Кримінального кодексу України, суд частково приєднав невідбуте покарання та остаточно призначив зловмиснику покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии