Поліцейські затримали зловмисника, який ошукав аграріїв на понад 11 мільйонів гривень

Мешканець Київщини у складі організованої злочинної групи у березні 2019 року незаконно заволодів коштами в особливо великих розмірах. Поліцейські встановили кілька фактів, внаслідок яких постраждали аграрні компанії. Працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України за матеріалами Головного слідчого управління затримали підозрюваного.

У ході розслідування кримінального провадження працівники Головного слідчого управління встановили, що для злочинної діяльності підозрюваний разом зі спільниками використовували підроблені паспорти та документи для відкриття банківського рахунку. Таким чином, незаконно діючи від імені однієї аграрної компанії, зловмисники заволоділи понад 11 мільйонами гривень та завдали значної шкоди двом компаніям.

У результаті оперативно-розшукових заходів під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора працівники Департаменту карного розшуку затримали підозрюваного на території Київської області.
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряються факти причетності підозрюваного до інших аналогічних злочинів та встановлення місцезнаходження інших учасників злочинної групи.

Триває досудове розслідування, розпочате за фактом правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна.

Управління комунікації
Національної поліції України

(за матеріалами Департаменту карного розшуку
та Головного слідчого управління)

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии