6 квітня поліція склала 192 адмінпротколи за порушення карантинних заходів – Олександр Фацевич

Найбільше протоколів складено у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві. Переважно правопорушення стосувалися відвідування громадянами парків та скверів, а також порушень умов самоізоляції. Про це сьогодні, 6 квітня, повідомив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Заступник Голови Нацполіції зазначив, що від сьогодні вступили в дію посилені карантинні заходи. Відтак до несення служби залучено близько 22 000 правоохоронців - поліції та Нацгвардії.
6 квітня поліція склала 192 адмінпротколи за порушення карантинних заходів – Олександр Фацевич


Зокрема сім тисяч співробітників задіяні безпосередньо для патрулювань у парках, скверах тощо.

«Це піші і автомобільні наряди, це несення служби на перевірочних пунктах, охорона лікувальних закладів та місць обсервації. Поліцейські продовжують проводити превентивну роботу та роз’яснюють громадянам норми постанови Кабінету міністрів України щодо нових обмежувальних заходів на період карантину. Водночас сьогодні складено 192 адміністративні протоколи за порушення карантину», - наголосив заступник Голови Нацполіції.
Найбільше протоколів складено у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві. Так, правоохоронці виявили 14 правопорушників, які відвідували парки та сквери. Ще 10 адміністративних протоколів складено за порушення умов самоізоляції. Також є перші адмінпротоколи за появу у громадських місцях без масок.

«За виявленні порушення передбачена адміністративна відповідальність за статтею 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф – від 17 до 34 тисяч гривень»,- сказав заступник Голови Нацполіції.

Крім того, із введенням тимчасових обмежень до поліції щодня надходять повідомлення від громадян про порушення, пов’язані із правилами карантину.
Із початку карантинних заходів на спецлінію 102 надійшло понад 26 тисяч повідомлень. За сьогодні надійшло більше 1 200 повідомлень.

«На зауваження поліцейських порушники реагують по-різному. Але ми вкотре наголошуємо: наше завдання – не покарати, а попередити правопорушення. Поліцейські роз’яснюють положення постанови і проводять профілактичну роботу. Звісно, на правопорушників, які не дослухаються до поліцейських, складаються адміністративні протоколи»,- зазначив Олександр Фацевич.

Він додав, що поліція контролюватиме дотримання карантинних обмежень біля культових споруд.

«Наряди будуть наближені до церков. Ми уже провели бесіди із представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Разом із тим, стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливості збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції»,- сказав заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии