Поліцейські Донеччини вилучили у місцевого мешканця п'ять гранат

Чоловік знайшов боєприпаси на одній з вулиць та, усвідомлюючи небезпеку знахідки, видав її поліцейським. Таким чином громадянин не тільки звільнився від відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів, а ще й попередив можливі негативні наслідки необачного поводження з вибуховими предметами.

Поліцейські Донеччини вилучили у місцевого мешканця п'ять гранат


Зі слів чоловіка, боєприпаси він знайшов у грудні 2019 року на сміттєзвалищі та до початку квітня зберігав у себе вдома.

Гранати із запалом та майже 40 набоїв вилучила слідчо-оперативна група Лівобережного відділення поліції разом із вибухотехніками. Наразі знахідку направлено на експертизу.

Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком випадків, коли громадяни добровільно здають її до територіальних підрозділів поліції. Ті, у кого зброя вилучається поліцейськими примусово, притягуються до кримінальної відповідальності за ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Недобросовісним власникам заборонених предметів загрожує до 7 років позбавлення волі.

Здати зброю, або повідомити про зберігання вибухонебезпечних предметів, Ви можете за телефоном гарячої лінії «102».



Центральний відділ поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии