В Одесі правоохоронці затримали групу осіб за махінації з нерухомістю

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили групу одеситів, учасники якої тривалий час привласнювали комунальне та приватне нерухоме майно. Загальна сума збитків становить понад чотири мільйони гривень. Серед аферистів – колишній працівник міліції, засуджений в минулому за матеріалами ДВБ. Спільними діями внутрішньої безпеки, поліції та прокуратури Одеси шість шахраїв вже затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

В Одесі правоохоронці затримали групу осіб за махінації з нерухомістю


Працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали оперативну інформацію про діяльність на території Одеси злочинної групи, яка спеціалізувалась на незаконних оборудках з нерухомістю. Зібрані матеріали було скеровано до слідчого відділу Портофранківського ВП в місті Одеса. Там під процесуальним керівництвом Одеської міської прокуратури №3, поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Причетними до протиправних дій виявились місцеві мешканці. Так на початку 2017 року 45-річна одеситка організувала групу зловмисників. Вони розробили план по заволодінню земельними ділянками та об’єктами нерухомості з метою незаконного збагачення.

Серед зловмисників виявився і колишній співробітник міліції. У 2007 році внутрішня безпека МВС викрила у протиправних діях. За це він поніс кримінальну відповідальність.



Відповідно до розподілених ролей змовники підшукували об’єкти нерухомості та земельні наділи, які належали територіальній громаді міста. Вони виготовляли та використовували підроблені правовстановлюючі документи. Після цього зловмисники підшукували та залучали осіб, на яких згодом оформлювали ці документи, надавали до органів державної реєстрації завідомо фальшиві папери та їх підставі отримували право власності на нерухомість.

Оперативники внутрішньої безпеки зібрали докази про заволодіння аферистами сімома земельними ділянками, які розташовані у центральній частині Одеси та належать Одеській міській раді. Завдані збитки становлять майже 4,5 мільйони гривень.

Слідчим відділом Портофранківського відділення поліції Одеси заочно повідомлено підозри вісьмом співучасникам злочинної групи. Їм інкримінують вчинення протиправних дій передбачених ч.1 ст.388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації), ч.4 ст.190 (Шахрайство) та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.



Спільними заходами Одеського управління ДВБ НПУ, слідчих Приморського ВП та бійців поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, за процесуального керівництва Одеської місцевої прокуратури №3, проведено 11 обшуків за місцем мешкання фігурантів групи. Вилучено велику кількість різних документів на нерухомість, чорнові записи, оргтехніку, мобільні телефони та кошти.

На теперішній час 47-річну лідерку аферистів і 5 найближчих спільників затримано на підставі вимог ст.191 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід. Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на притягнення до відповідальності усіх причетних до махінацій.


Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии