На Чернігівщині учасники злочинного угруповання постануть перед судом за постачання та продаж наркотиків у СІЗО

Організував наркобізнес місцевий мешканець, який раніше неодноразово мав проблеми із законом. До діяльності залучив осіб, які знаходилися у слідчому ізоляторі та з якими познайомився під час відбування покарання.

У вересні 2019 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з працівниками оперативної частини ДУ "Чернігівський слідчий ізолятор" припинили діяльність даного угруповання. До його складу входило п’ять осіб, з яких двоє знаходилися на свободі, інші - у СІЗО.

На Чернігівщині учасники злочинного угруповання постануть перед судом за постачання та продаж наркотиків у СІЗО


Організатором виявився місцевий мешканець, який раніше неодноразово мав проблеми із законом. Маючи знайомих серед осіб, що знаходяться у слідчому ізоляторі, він налагодив постачання та збут наркотичних та психотропних речовин.



Зібравши обґрунтовані докази причетності кожного учасника до протиправної діяльності, слідчі поліції за погодження прокуратури Чернігівської області повідомили їм про підозру, а організатору суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.



Організатору оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), трьом учасникам, що перебувають у СІЗО, - за ч. 3 ст. 307, ще одному - ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.



Останнього вироком районного суду м. Чернігова було визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.



Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти відносно організатора та трьох учасників злочинного угруповання направлено до суду.

Санкції інкримінованих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии