Столичні поліцейські обговорили питання ефективної роботи з наркозалежними та підлітками

Ініціатором проведення семінару-тренінгу виступила Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна». За результатами зустрічі, яка відбулася на базі Голосіївського управління поліції, понад 30 учасників отримали нові знання, що підтверджуються відповідними сертифікатами.
У рамках проекту «Безпечна громада – спільна відповідальність» представники благодійної організації зустрілися з дільничними інспекторами поліції та працівниками ювенальної превенції, аби визначити інструменти спільної роботи із наркозалежними та надання допомоги особам із груп ризику.

Столичні поліцейські обговорили питання ефективної роботи з наркозалежними та підлітками


Як зазначила виконавчий директор «Конвіктус Україна» Євгенія Кувшинова, семінар передбачав чотири сесії, які включали обговорення спільної роботи з наркозалежними та взаємодії з дітьми та підлітками, які вживають психоактивні речовини:

«І поліція, і ми працюємо над одним завданням – зробити наше місто безпечним. Проте наша робота повинна базуватися виключно на дотриманні прав людини, а не на тому, яке соціальне життя вона веде. Тобто ми повинні використовувати сучасні методи роботи у боротьби з наркозалежністю, які напрацьовані фахівцями в інших державах, у тому числі європейських».



Розібратися зі синдромом психічної залежності, визначити портрет наркозалежного та налагодити ефективну роботу у подоланні цих явищ допоміг поліцейським психотерапевт і тренер благодійної організації Євген Скляренко. Його колега Алла Мельник на прикладах розповіла про особливості роботи з дітьми та підлітками, які вживають психоактивні речовини, а також поділилася досвідом роботи молодіжного клубу «Street power».



За словами старшого інспектора сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції Василя Панасюка, який став учасником семінару, такі тренінги корисні у роботі правоохоронця, адже це дає можливість почути іншу думку і допомагає розібратися у ситуаціях, з яким ще не стикалися:



«Сподіваємося, що такі семінари проводитимуть надалі, тому що ми не тільки отримуємо нові знання, а маємо можливість висловити своє бачення. А відтак створюється робоча атмосфера, яка у подальшому переростає у плідну співпрацю».



Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии