На Луганщині слідчі вручили підозри членам злочинної організованої групи, яка займалась незаконним переправленням громадян через державний кордон

Слідчими поліції Луганщини під процесуальним керівництвом прокуратури та оперативним супроводженням СБУ було задокументовано діяльність організованої злочинної групи. На сьогодні, учасникам цього угруповання вже вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна.

Це угруповання, до складу якого входили чотири мешканця Троїцького району Луганської області, з листопада 2019 року по січень 2020 року здійснювало за грошову винагороду систематичне незаконне переправлення осіб між державними кордонами України та Російської Федерації в обох напрямках поза встановлених пунктів пропуску.

З метою конспірації члени угруповання координували дії між собою, та навіть, використовували спеціальні слова-замінники під час спілкування за допомогою гаджетів.

Діяльність злочинної організованої групи була блокована та припинена правоохоронцями у січні 2020 року під час переправлення чотирьох громадян Ісламської республіки Афганістан без оформлення документів через держаний кордон України поза місцем розташування пункту пропуску Луганського прикордонного загону.

На даний час двом членам організованої групи судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Відносно ще двох підозрюваних питання про обрання запобіжного заходу судом ще не вирішено.

Особи, які перетинали держаний кордон України поза місцем розташування місцевого пункту пропуску Луганського прикордонного загону та без оформлення документів, притягнуті до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Незаконне перетинання державного кордону України».
Відділ комунікації поліції Луганської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии