На Донеччині внутрішня безпека поліції викрила посадовця Державного агентства рибного господарства на хабарництві

У Маріуполі чиновник систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від мешканців села Кам'янське. Кожний місцевий рибалка мав щомісяця платити держслужбовцю "відкупні" за можливість безперешкодно займатися рибальством у Кальчевському водосховищі без дозвільних документів.

Працівники Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили головного державного інспектора Управління державного агентства рибного господарства у Донецькій області на систематичному вимаганні та одержанні хабарів від мешканців Іллічівського району міста Маріуполя. Посадовець щомісяця отримував "додатковий заробіток" від кожного місцевого рибалки - дві тисячі гривень. За це він "дозволяв" незаконний вилов риби у Кальчевському водосховищі. У разі відмови платити - держслужбовець погрожував проблемами із законом.
Правоохоронці встановили, що «на гачку» у співробітника Держагентства рибного господарства перебувало щонайменше 15 осіб.
На Донеччині внутрішня безпека поліції викрила посадовця Державного агентства рибного господарства на хабарництві


Працівники Донецького управління ДВБ спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорськ, за участю бійців КОРДу та за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури затримали 48-річного посадовця відразу після одержання ним ще однієї суми "данини" – двох тисяч гривень – та фальсифікації адмінпротоколу для покращення статистичних показників роботи. Під час обшуку у затриманого вилучено кошти, сфальсифіковані адміністративні матеріали та мобільний термінал.


Проведено санкціоновані обшуки у будинку та службовому приміщенні чиновника. Хабарника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Готується оголошення про підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Крім цього, працівники внутрішньої безпеки НПУ перевіряють причетність до злочину співробітників поліції.
Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии