За результатами перевірок територіальних підрозділів 10 начальників відділів поліції відсторонені від виконання службових обов’язків

Перевірку у поліцейських підрозділах провели співробітники Управління інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції. Про це повідомив заступник глави відомства Ігор Клименко.

За його словами, в результаті перевірок, ініційованих керівництвом Національної поліції, співробітники відомчого Управління інспекції з особового складу перевірили поліцейські підрозділи у різних регіонах держави, де виявили і зафіксували порушення. Відтак, за наказом Голови Національної поліції України Сергія Князєва, 10 начальників відділів і відділень поліції були відсторонені від виконання своїх службових обов'язків.
Крім того, 5 червня глава Нацполіції провів відеоселекторну нараду з керівниками територіальних органів та підрозділів відомства. Її учасники обговорили виявлені порушення. Також присутнім продемонстрували відеоролик з виявленими порушеннями, зокрема – випадками виявлення заборонених предметів.

«За результатами цих перевірок призначені службові розслідування. Керівники на даний час відсторонені від виконання службових обов’язків. Вони понесуть сувору дисциплінарну відповідальність. Знаходження працівника поліції на службі в стані алкогольного сп’яніння, пияцтво на службі, управління транспортним засобом – власним чи службовим – в стані алкогольного сп’яніння, – безальтернативне звільнення з органів поліції», – зазначив Ігор Клименко.

Він також додав, що у разі виявлення порушення безпосередній керівник порушника буде відсторонений від займаної посади, а керівництво цього підрозділу – притягнене до дисциплінарної відповідальності. У разі відсутності належного реагування – до дисциплінарної відповідальності буде притягнуте керівництво обласної поліції.

Крім того, заступник Голови Національної поліції наголосив на важливості ініціювання зустрічей з громадами, а також на інформуванні керівників поліції про негідну поведінку, незаконні дії будь якого поліцейського. Водночас з боку керівного складу органів поліції повинна бути миттєва реакція на порушення підлеглих.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии