Експосадовцю поліції Харківщини та його спільникам оголошено підозри у зловживанні службовим становищем та заволодінні землею

Начальника одного з відділень поліції Харківщини працівники внутрішньої безпеки НПУ у 2019 році викрили у зловживанні службовим становищем. Посадовець поліції разом із чиновником РДА та підприємцем були причетні до заволодіння земельними ділянками, розпорядником яких є Міністерство оборони України.

Експосадовцю поліції Харківщини та його спільникам оголошено підозри у зловживанні службовим становищем та заволодінні землею


Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ наприкінці літа 2019 року отримали інформацію про причетність окремих працівників харківської поліції до протиправних дій.

Зокрема, начальник одного з відділень поліції, зловживаючи службовим становищем, займався "кришуванням" незаконних оборудок, пов'язаних із земельними ділянками. Своєю чергою, ці протиправні дії вчиняли чиновник Печенізької районної державної адміністрації та місцевий підприємець.

Задокументовано факт привласнення понад 100 гектарів землі, яка знаходиться в користуванні військового полігону ЗСУ. Сума завданого збитку становить понад мільйон гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратурою Харківської області було розпочато кримінальне провадження. Згодом матеріали передано за підслідністю до ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава.




У грудні 2019 року проведено санкціоновані обшуки у викритих фігурантів.
Начальник відділення поліції був звільнений з органів внутрішніх справ. 27 березня 2020 року йому повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень) та ч.2 ст.197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України. Також оголошено про підозру за ст.197-1 ККУ 50-річному посадовцю РДА та 42-річному підприємцю.

У разі доведення вини чиновнику РДА та підприємцю загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років. Колишньому поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии