Більше сотні зниклих дітей розшукала поліція Донеччини з початку року

94% зниклих хлопчиків і дівчат було знайдено упродовж доби. Завдяки швидким діям поліцейських з дітьми не сталося біди. На сьогодні місцезнаходження всіх зниклих неповнолітніх встановлено. Поліція продовжує пильнувати за безпекою дітей під час карантину.

Більше сотні зниклих дітей розшукала поліція Донеччини з початку року


За два місяці 2020 року поліція отримала 102 повідомлення про зникнення дітей. Серед найчастіших причин, через які неповнолітні залишали дім - сварки з рідними і бажання «погуляти» і розважитися без нагляду дорослих.

При кожному зникненні дитини поліція розгортає комплекс пошукових дій. День або ніч - співробітники ювенальної превенції підіймаються на пошуки. Поліцейські встановлюють коло спілкування неповнолітнього мандрівника, опитують працівників на вокзалах, в магазинах, переглядають записи відеокамер.

До заходів залучаються автомобільні і піші патрулі, громадськість та ЗМІ. Зниклу дитину шукають десятки людей.

Це дозволяє якомога швидше знайти зниклого. Майже всі діти були розшукані у перші 24 години після отримання виклику.

Усього кілька годин знадобилося поліцейським, щоб повернути додому двох сестер. 15-річні дівчатка з м.Білозерського пішли на прогулянку з подружкою, у якої збиралися заночувати та зникли на дві доби. Як виявилося, втікачки поїхали до сусіднього Краматорська розважатися, а телефони вимкнули, щоб бабуся «не набридала». І це в період карантину, коли є ризик зараження.

Іноді масштабні пошуки спрацьовують так, що дитина, побачивши, скільки людей хвилюються через неї, сама повертається додому.

Так було з 15-річним хлопцем з Краматорська, який пішов з дому. Близько доби поліція шукала втікача, встановлювала осіб, з якими він міг контактувати, а фото підлітка дивилося з оголошень в соцмережах і громадських місцях. Зрозумівши, що його розшукують, юнак вийшов на зв'язок з поліцейськими.

Вберегти юних мандрівників від біди допомагає співпраця населенням. Завдяки небайдужості донеччанки поліцейським вдалося повернути додому цілою та неушкодженою неповнолітню жительку Житомира, яка проїхала пів України та опинилася в прифронтовому регіоні.

З усіма розшуканими та їхніми рідними поліцейські ювенальної превенції провели профілактичну роботу.

Якщо ви побачили дитину саму без супроводу дорослих, особливо у темну пору доби, телефонуйте 102.

Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии