Поліція Києва затримала групу іноземців, які під погрозою зброї скоїли розбійний напад та відібрали у потерпілого 3 мільйони гривень

Під час проведення спецоперації із затримання, зловмисники чинили опір правоохоронцям та пошкодили службовий автомобіль. Усі 5 учасників злочинного угруповання затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження.

Злочин стався на вулиці Мечникова у Печерському районі столиці. Зі слів заявника, невідомі особи, погрожуючи пістолетом та ножем, розбили передні вікна його легковика та заволоділи сумкою, у якій знаходилося близько 3-х мільйонів гривень, після чого втекли з місця події на автомобілі.

Поліція Києва затримала групу іноземців, які під погрозою зброї скоїли розбійний напад та відібрали у потерпілого 3 мільйони гривень
У ході відпрацювання отриманої інформації, працівники карного розшуку столичного главку, районного управління поліції спільно із спецпідрозділом КОРД затримали п’ятьох підозрюваних:

«Поліція Києва під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури затримала групу іноземців-гастролерів з іншої держави, котрі вчинили розбійний напад та намагалися втекти. Фігуранти напали на підприємця, який займався обміном валюти та під погрозою вогнепальної зброї відібрали у нього гроші. У ході проведення поліцейської операції, а також завдяки камерам відеоспостереження «Безпечна столиця», ми встановили машину, на якій пересувалися підозрювані. А вже через півгодини бійцями спецпідрозділу КОРД їх було затримано на території Дніпровського району столиці. Зловмисники чинили опір та під час втечі протаранили автомобіль поліцейських», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.



Усіх учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині з ними працюють слідчі. Підозрювані – уродженці іншої держави, двоє з них – 1978 року народження, решта - 1994, 1976, 1981. У ході обшуку іномарки, на якій пересувались нападники, поліцейські виявили предмет, схожий на пістолет, номерні знаки від інших машин, а також значну суму грошей.



«За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Нападникам загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі збираються докази для вручення зловмисникам підозри, узгодженої з процесуальним керівником, та підготовкою клопотання в суд щодо обрання їм міри запобіжного заходу», - наголосив Андрій Крищенко.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии