Поліція Києва затримала іноземців, які продали чоловіку фальшиві монети на суму близько 1,5 мільйони гривень

Ці гроші аферисти отримали від потерпілого, якому вони продали нібито монети зі срібла та золота часів Царської Росії. Нині зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні шахрайських дій. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

У ході реалізації оперативної інформації та проведення розшукових заходів на
вулиці Пушкінській працівники Шевченківського управління поліції затримали групу з чотирьох осіб: зловмисники підозрюються у скоєнні двох епізодів шахрайств на території столиці.

Поліція Києва затримала іноземців, які продали чоловіку фальшиві монети на суму близько 1,5 мільйони гривень


Як розповів начальник відділу поліції №4 Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, співробітники карного розшуку затримали підозрюваних при спробі продажу начебто срібних монет на суму близько 1 000 000 гривень:

«Ми встановили, що наприкінці лютого до мешканця столиці, 1964 року народження, звернулись невідомі, котрі розповіли йому про те, що нібито знайшли старовинний скарб і запропонували купити антикварні монети з дорогоцінних металів. Вказана пропозиція зацікавила киянина, він оглянув монети та погодився їх придбати. Через декілька днів аферисти зустрілись з потенційним покупцем біля банківської установи, де він зберігав свої заощадження, зняв готівку та придбав товар. Однак, коли невдовзі потерпілий вирішив здати монети до кредитної установи, вони виявились фальшивими, а відтак він написав заяву до поліції».



Співробітники Шевченківського управління поліції провели комплекс слідчих дій та розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, які ошукали городянина. Правоохоронці розробили оперативну комбінацію, у ході якої аферисти погодились повторно продати потерпілому партію у кількості 1000 «срібних» монет. За аналогічною схемою, зловмисники зустрілись із «покупцем» біля банку, де за 1 000 000 гривень продали фальшиві монети.



«Ми затримали чотирьох осіб – уродженців іншої держави, які на початку року прибули на територію України на автомобілях та у різних містах шукали "жертв". Вказані громадяни затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. У затриманих вилучили гроші та підроблений «товар», який направили на проведення експертизи»,- додав правоохоронець.




Столичні слідчі розслідують кримінальні провадження, розпочаті за ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии