Внутрішня безпека поліції затримала трьох осіб на вимаганні та наданні неправомірної вигоди

На Житомирщині співробітник патрульної поліції вимагав хабаря за сприяння у поверненні вилученого автотранспорту. Тоді як у Харківській та Кіровоградській областях посадовці поліції самі повідомили внутрішню безпеку поліцію про факти підкупу.

Працівники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали інспектора Управління патрульної поліції в Житомирській області. Старший лейтенант поліції за 500 доларів США хабаря пообіцяв повернути власникові раніше вилучений автомобіль «ВАЗ 21099».

Поліцейського затримали після одержання ним частини домовленої суми – 2,6 тисяч гривень. Кошти вилучено з особистої сумки патрульного.
Внутрішня безпека поліції затримала трьох осіб на вимаганні та наданні неправомірної вигоди
На Харківщині 39-річний мешканець смт. Близнюки, аби уникнути відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, сам запропонував начальнику сектору превенції патрульної поліції "відкуп". Про корупційну пропозицію капітан поліції рапортував до внутрішньої безпеки НПУ.

За матеріалами Харківського управляння ДВБ НПУ слідчі Близнюківського відділення поліції, за процесуального керівництва прокуратури області внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Водія-порушника затримали на передачі п’яти тисяч гривень капітану поліції.

Спробував вирішити питання підкупом 47-річний мешканець Кіровоградщини. Він звернувся до начальника Олександрійського районного відділення поліції і запропонував «винагороду» - 15 тисяч гривень - за непритягнення до кримінальної відповідальності за незаконну порубку лісу. Посадовець поліції застеріг чоловіка від подібних пропозицій і доповів про подію працівникам Кіровоградського управління ДВБ НПУ.
Однак від свого наміру лісоруб не відмовився і наступного разу приніс поліцейському першу частину від обіцяної суми хабаря. Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури задокументували факт передачі хабародавцем 400 доларів США і затримали його.



У разі доведення вини поліцейському з Житомирщини загрожує позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
За підкуп службової особи покарання чекає і затриманих жителів Харківської та Кіровоградської областей - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии