«Готова робити все від мене залежне, аби діти жили в безпеці», - начальник столичного слідчого відділення Інна Вашкеба

Вже п’ять років поліцейська розслідує злочини проти життя та здоров’я осіб. Зокрема, правопорушення, скоєні відносно дітей. Завдяки самовідданій праці та принциповій позиції слідчої, кривдники отримують справедливі покарання.

Своє майбутнє Інна Вашкеба усвідомила ще студенткою вишу, коли проходила практику в прокуратурі. Тоді майбутній правоохоронець для себе зрозуміла, що їй цікаво розслідувати злочини. Тож у 2014 році дівчина вступила до лав Подільської міліції, вдягнувши на себе погони.

Проте проявити себе у новому напрямку виявилось не просто, оскільки керівництво висловлювало сумніви, чи зможе дівчина впоратися з великим навантаженням та відповідальністю. Тож перші два місяці слідча розслідувала крадіжки, а згодом Інна набула статусу «ювенального» слідчого і вже п’ять років розслідує злочини, скоєні стосовно неповнолітніх.
«Для того, щоби отримати необхідну для слідства інформацію, доводиться бути психологом та вміти встановити з дитиною зв'язок. Щоби підліток мав можливість розповісти те, що не наважився довірити навіть батькам. Історії, якими вони відверто діляться, інколи сприймати дуже важко, але я розумію, що від моїх дій залежить чи відбудеться правосуддя», - розповідає слідча.
Аби правильно задокументувати злочин, треба провести достатню кількість слідчих дій, призначити необхідні експертизи, допитати велику кількість людей. Дуже часто це доводиться робити у досить стислий проміжок часу. Задля цього Інна готова не рахуватися ані зі своїм особистим часом, ані з відпочинком.
«Я пам’ятаю той момент, коли мене дуже вразила історія чоловіка, який розбещував малолітнього хлопчика. Потім виявилось, що у дитинстві зловмисник отримав той самий негативний досвід. І я зрозуміла, наскільки дорослі можуть вплинути на психіку та взагалі майбутнє маленької дитини. Тож я готова і надалі працювати та робити все від мене залежне, аби всі діти жили в безпеці», - додає Інна Вашкеба.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии