Київська поліцейська Марічка Рибачок: «У поліції сила та витримка не обумовлюється статтю, вона – у вчинках»

Під таким девізом співробітниця полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» щоразу виїжджає на ротацію у зону проведення Операції об’єднаних сил. Туди, де вона не просто несе службу, а й допомагає у розв’язанні побутових проблем жителів на сході країни.

У 2014 році 19-річна Марічка Рибачок натрапила на об’яву в Інтернеті щодо вакансії бійця патрульної служби міліції особливого призначення «Київ». Саме бойові дії на сході країни спонукали дівчину стати на захисті державних кордонів та вирушити у зону проведення антитерористичної операції.

Готуючись до служби, дівчина пройшла вогневу, фізичну, тактико-спеціальну підготовку, а також курси з альпінізму. Тож після розподілення Марічка потрапила до роти спеціального призначення «Скеля». Пізніше, маючи певний досвід служби у бойових умовах, вона стала для побратимів інструктором з тактико-спеціальної підготовки.

Київська поліцейська Марічка Рибачок: «У поліції сила та витримка не обумовлюється статтю, вона – у вчинках»


«На власному прикладі намагаюся показати, що сила та витримка у поліцейській службі властива не тільки чоловікам, а й жінкам. До того ж, у будь-якій ситуації ми завжди повинні залишатися людьми і допомагати тим, хто цього потребує», - вважає поліцейська Марічка.



На службі юну захисницю не злякало ні патрулювання вулиць у складі пішого та автомобільного патруля, ні охорона громадського порядку на військово-опорних пунктах і блокпостах у повному бойовому спорядженні.



На час перебування у столиці поліцейська бере участь у забезпеченні правопорядку на вулицях міста під час масових заходів, постійно проходить службову підготовку та підвищує рівень знань у сфері законодавства. Також нещодавно Марічка закінчила навчання у Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «Право».



У вільний час дівчина удосконалює знання іноземних мов, а саме англійської та німецької, читає книги Стівена Кінга, Роберта Гріна, Вадима Зеланда, Стівена Річардза Кові, Сьюзен Кейн та багатьох інших авторів. Також поліцейська любить подорожувати за кермом автомобіля та рибалити.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии