Нацполіція та ДБР повідомили про підозру посадовцю структурного підрозділу ЗСУ за привласнення грошей та майна

Будучи керівником держпідприємства, він привласнив кошти, які були виділені Міністерством оборони України на будівництво багатоповерхового житлового будинку для військовослужбовців у Черкасах, та перерахував 150 тисяч гривень за постачання будівельних матеріалів, які не відобразив у жодних офіційних документах.

Нацполіція та ДБР повідомили про підозру посадовцю структурного підрозділу ЗСУ за привласнення грошей та майна

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Нацполіції, слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону зібрали матеріали протиправної діяльності посадовця, які стали підставою для повідомлення йому про підозру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що, обіймаючи посаду керівника державного підприємства Міністерства оборони України, посадовець привласнив бюджетні кошти, які були виділені оборонним відомством на будівництво багатоповерхового житлового будинку у Черкасах. Аби отримати кошти, посадовець видав собі безпроцентну поворотну споживчу позику - 482 тисячі гривень. Фактично отримані кошти він так і не повернув.
Крім того, правоохоронці з’ясували, що керівник держпідприємства, який наразі обіймає посаду заступнику начальника структурного підрозділу Збройних сил України, перерахував на рахунки комерційним структурам ще 150 тисяч гривень за постачання будівельних матеріалів, які не відобразив у жодних офіційних документах.

Таким чином внаслідок злочинних дій посадовець привласнив 632 тисячі гривень, які виділялися оборонним відомством на будівництво будинку для військовослужбовців у Черкасах.
27 лютого оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Нацполіції, слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону провели санкціоновані обшуки та вилучили документи, що мають значення у кримінальному провадженні.

Цього ж дня посадовцю, який на момент вчинення злочину обіймав посаду директора держпідприємства, повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии