Українські правоохоронці екстрадували до Польщі підозрюваного у зґвалтуванні та жорстокому вбивстві

39-річний громадянин Грузії перебував у міжнародному розшуку поліцією Республіки Польща. Його підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві молодої жінки в жовтні минулого року. Після скоєння злочину зловмисник прибув до України, де упродовж доби його затримали українські поліцейські. Сьогодні, 4 червня, чоловіка екстрадували до Польщі.

Українські правоохоронці екстрадували до Польщі підозрюваного у зґвалтуванні та жорстокому вбивстві


Як розповів начальник відділу організації розшукової роботи Департаменту карного розшуку Національної поліції України Роман Крилевич, в ніч на перше листопада 2018 року співробітники карного розшуку затримали розшукуваного іноземця.
За поданням Генеральної прокуратури Голосіївський суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. У подальшому стосовно затриманого було прийнято рішення про екстрадиційний арешт.


"Органи прокуратури провели необхідні перевірку і підтвердили всі підстави для екстрадиції затриманого до Республіки Польща. Підозрюваний разом із адвокатом намагався уникнути екстрадиції, проте вчора, 3 червня, Київськими апеляційним судом поставлена крапка у цьому питанні ", - розповів Роман Крилевич, додавши, що суд прийняв рішення про передачу фігуранта польським поліцейським.



Сьогодні працівники Нацполіції спільно з Нацгвардією України забезпечили виконання доручення Генеральної прокуратури України щодо екстрадиції до Республіки Польща раніше затриманого за скоєння особливо тяжкого злочину. За підозрюваним з Польщі прибув військовий літак, який й доставить його до Варшави.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии