У Києві слідчі завершили розслідування відносно службовця, який розголосив інформацію з обмеженим доступом

В обмін на 8 000 гривень чоловік надав сторонній особі службову інформацію. За скоєне йому загрожує до двох років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) та ч. 3 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) Кримінального кодексу України, столичні правоохоронці задокументували злочинну діяльність головного спеціаліста однієї з державних установ. Службовця викрили у розповсюдженні інформації з обмеженим доступом.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Олена Коваленко, державний службовець мав доступ до автоматизованої системи зберігання інформації з обмеженим доступом та скористався становищем, аби отримати неправомірну вигоду:

«До чоловіка звернувся знайомий з проханням надати інформацію щодо руху та стану банківських рахунків одного з товариств. Службовець погодився передати відомості, що є для службового користування, та отримав за це 8 тисяч гривень».

У подальшому фігуранту слідчі повідомили про підозру за вчинення корупційного злочину та збут інформації з обмеженим доступом. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено для розгляду до Шевченківського районного суду столиці. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии