На Закарпатті поліція викрила прикордонника у сприянні контрабандного переміщення тютюнових виробів до країн ЄС

Сьогодні, 19 лютого, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львів, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області затримали фігуранта під час одержання 900 доларів США неправомірної вигоди.

Під час проведення заходів з недопущення протиправного переміщення через державний кордон України тютюнових виробів, оперативники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції викрили факти корупційної діяльності співробітника Чопського прикордонного загону.

На Закарпатті поліція викрила прикордонника у сприянні контрабандного переміщення тютюнових виробів до країн ЄС


За фактом вимагання неправомірної вигоду слідчим теруправління ДБР, розташованого у м. Львів, було відкрито кримінальне провадження.

Слідством встановлено, що прикордонник за «винагороду» сприяв переміщенню тютюнових виробів поза межами контрольно-пропускних пунктів до сусідньої країни. Сума неправомірної вигоди вираховувалась наступним чином - 90 доларів США за кожен ящик цигарок. Так, за не за не притягнення особи до відповідальності та сприяння у безперешкодному переміщення тютюнових виробів поза межами контрольно-пропускних пунктів вимагав 1800 доларів США неправомірної вигоди.



Сьогодні, 19 лютого, оперативник, слідчі за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області затримали прикордонника під час отримання першої частини хабара – 900 доларів США.

На даний час вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадуємо, що в організаторів масштабної «схеми» постачання та реалізації тютюнових виробів поліцейські Донеччини вилучили понад 20 мільйонів гривень готівкою.
Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии