Поліція Волині зафіксувала дві спроби підкупу екіпажів груп реагування нетверезими водіями

Результат, виявлений при освідуванні першого водія, перевищив норму у понад 14 разів, а другого керманича авто — у майже 15 разів. Намагаючись уникнути відповідальності, правопорушники пропонували поліцейським гроші. Правоохоронці зафіксували неправомірні дії порушників та відкрили кримінальні провадження ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Поліція Волині зафіксувала дві спроби підкупу екіпажів груп реагування нетверезими водіями
У суботу, 15 лютого до Ковельського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Дарівка автомобіль в’їхав у паркан і зник із місця пригоди. Співробітники групи реагування патрульної поліції одразу виїхали на місце події.

Поліцейські встановили, що правопорушення скоїв 39-річний місцевий житель. Чоловік керував автомобілем марки «Москвич» у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок ДТП ніхто із людей не постраждав.

Під час перевірки водія щодо його перебування його в стані алкогольного сп’яніння алкотестер зафіксував результат – 2,82 проміле. Цей показник у понад 14 разів перевищує допустиму норму. Поліцейські згідно із вимогами чинного законодавства складали адміністративні матеріали за скоєні водієм правопорушення.

Волинянин, аби уникнути відповідальності за скоєне, намагався підкупити правоохоронців. Співробітники поліції викликали слідчо-оперативну групу для оформлення факту кримінального правопорушення. На водія також склали протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані сп’яніння) та виписали постанови за ч. 1 статті 122-4 (залишення водіями місця дорожньо-транспортної пригоди), ч. 2 статті 126 КупАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 124 КупАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць).


Цього ж дня співробітники групи реагування патрульної поліції при патрулюванні села Любитів Ковельського району виявили 35-річного місцевого мешканця, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки водія щодо його ймовірного перебування у стані алкогольного сп’яніння алкотестер зафіксував результат у 2,99 проміле. Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп'яніння, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 2,4 тисячі гривень.

Поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Факт правопорушення зафіксовано, гроші вилучили.

За обома цими фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії правопорушників кваліфіковані за ч.1 статті 369 (Надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Волинської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии