Кіберполіція викрила мешканця Миколаєва у заволодінні грошима іноземців

Для конспірування своєї злочинної діяльності фігурант використовував VPN та proxy-сервери. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Працівники кіберполіції в Миколаївській області спільно зі слідчими поліції Миколаєва, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, викрили у протиправних діях місцевого мешканця.

Фігурант був учасником тематичних хакерських форумів, на яких купував персональну банківську інформацію користувачів мережі Інтернет. Після отримання цих даних він здійснював покупки на закордонних інтернет-магазинах, а згодом реалізовував товар на території України. Від його злочинної діяльності постраждали іноземні громадяни.

Для конспірування своєї злочинної діяльності зловмисник використовував VPN та proxy-сервери для приховування реального місцезнаходження та підміни інформації щодо особи платника.

Кіберполіція провела обшуки за місцями мешкання та реєстрації фігуранта. За результатами було вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку. Вилучене направлено на експертизу.

Також під час попереднього огляду техніки спеціалісти кіберполіції встановили наявність облікових записів, що підтверджують факти злочинної діяльності.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіку підозри.

Департамент кіберполіції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии