Кіберполіція перевірила ресурс, на якому обіцяють грошову винагороду за виток даних

На початку року в мережі Інтернет було розповсюджено відео, в якому розповідається, що кожен громадянин, зареєструвавшись на відповідному американському сайті, може отримати компенсацію за виток його персональних даних з вини американських компаній.

Співробітники кіберполіції проаналізували роботу даного сайту з інформацією про виплату компенсацій та встановили, що він має явні ознаки шахрайського.
Окрім цього, спеціалісти кіберполіції під час огляду сайту виявили, що перевірка персональних даних на предмет їхнього витоку взагалі не відбувається.
Так, якщо заповнити поля для перевірки будь-якими вигаданими даними, все одно буде запропоновано виплату для компенсації. Для її виплати необхідно отримати тимчасовий SSN номер (номер соціального страхування). Для цього пропонується сплатити грошові кошти за допомогою форми оплати від платіжного сервісу E-PAY. Слід зазначити, що даний сервіс створений для країн СНД.

Також зазначимо, що державні органи при виявленні подібних порушень притягають до відповідальності або накладають штрафні санкції, які стягуються до бюджету країни, а не пропонують одразу сплатити компенсацію потерпілим.

З огляду на вищевикладене, Департамент кіберполіції Національно поліції України закликає користувачів мережі Інтернет бути уважними та відмовитись від таких операцій на подібних сайтах. Крім цього, під час переказу коштів радимо користуватися перевіреними та відомими платіжними системами.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, зверніться до нас з відповідною заявою, заповнивши форму зворотного зв’язку на нашому сайті https://ticket.cyberpolice.gov.ua.

Департамент кіберполіції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии