У Києві затримали водія, який пошкодив службовий автомобіль правоохоронців та намагався втекти

Задля зупинки транспортного засобу поліцейські застосували вогнепальну зброю. Зловмиснику готують підозри у вчинені злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Близько опівночі на спецлінію 102 від наряду патрульної поліції надійшло повідомлення про застосування табельної вогнепальної зброї під час переслідування автомобіля та затримання водія з ознаками алкогольного сп’яніння у Дарницькому районі столиці. На місце події виїхали інші екіпажі патрульної поліції та слідчо-оперативно група.

У Києві затримали водія, який пошкодив службовий автомобіль правоохоронців та намагався втекти


Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Володимир Ткаченко, під час патрулювання на перехресті вулиць Льва Ревуцького та Тростянецькій увагу поліцейських привернув автомобіль «Субару» із вимкнутими габаритними ліхтарями. Побачивши патрульне авто, водій іномарки зробив маневр та намагався втекти у місцевих дворах.



«Під час переслідування водій іномарки пошкодив службове авто, а відтак патрульні, на підставі Закону України «Про Національну поліцію», застосували табельну вогнепальну зброю для зупинки втікача. На вулиці Бориса Гмирі пострілом із пістолету поліцейський пошкодив колесо «Субару», тож водій вимушений був зупинити автомобіль. У цей момент із іномарки вибігли двоє чоловіків та почали тікати. Поліцейські стали переслідувати порушників та наздогнали водія», - зазначив начальник управління поліції.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 19-річний киянин, який працює на місцевій автостанції технічного обслуговування.

«Напередодні його знайомий залишив свій автомобіль «Субару» разом із ключами запалювання для проведення ремонтних робіт. Механік разом із іншим чоловіком, особу та місцезнаходження якого ми наразі встановлюємо, вирішили покататися на чужій іномарці. У результаті вони незаконно заволоділи легковиком».



Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкції за вказаними статтями передбачають до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Ласкін Євген

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии