На Херсонщині правоохоронці попередили незаконний збут гранати та вибухівки

Подія сталася у місті Скадовську, де місцевий житель на ринку намагався продати ручну гранату і тротилові шашки. Поліцейські евакуювали працівників і відвідувачів ринку та оточили територію до прибуття на місце спеціаліста-вибухотехніка.

[/b]Інформація про чоловіка, який на ринку намагається продати гранату, надійшла на лінію «102» з міжрайонного відділу СБУ. На місці працювала слідчо-оперативна група Скадовського відділення поліції. Під час зовнішнього огляду під курткою чоловіка в пакеті поліцейські виявили ручну гранату, запал УЗРГМ та дві тротилові шашки по 200 грамів кожна. На територію ринку викликали спеціалістів вибухотехнічної служби ГУНП. В цей час працівники поліції забезпечили охорону місця події та безпеку працівників торговельних яток і відвідувачів.
Після огляду предметів спеціаліст-вибухотехнік прийняв рішення про можливість їх транспортування для направлення на експертизу. Людям дозволили повернутися на робочі місця, а чоловіка доставили у відділення поліції.

Як повідомив начальник Скадовського відділення поліції Олексій Пєшков, продавцем небезпечних речовин виявився 25-річний житель Скадовська, раніше судимий за крадіжки та угон. Він пояснив, що предмети нібито знайшов восени під час збирання грибів в лісі біля с.Раденськ Олешківського району та привіз до себе додому.
Нині чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Працівники поліції встановлюють походження боєприпасу і вибухових речовин та за яких обставин вони потрапили до раніше судимого. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Проводиться досудове розслідування.

[b]Відділ комунікації поліції Херсонської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии