Кіберполіція викрила чоловіка у збуті понад 8 кілограмів ртуті

Пропозицію продажу отруйної речовини у великих кількостях було розміщено у DarkNet. Підозрюваного затримали сьогодні, 31 січня, у Києві під час спроби передачі товару замовнику.

Кіберполіція викрила чоловіка у збуті понад 8 кілограмів ртуті


Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими столичної поліції, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6, викрили 50-річного чоловіка у збуті ртуті.

За отриманою інформацією, зловмисник зберігав понад вісім кілограмів ртуті. Працівники кіберполіції встановили, що вартість кілограму цієї речовини на «чорному» ринку оцінюється у дві тисячі доларів США. Водночас у разі додавання хімічних реагентів, можливо збільшити густину ртуті. Тож її вартість може оцінюватися у сотні тисяч доларів США. Більше того, речовина може використовуватися для виготовлення наркотиків, а також бойових ракет.



Слідчі кваліфікували справу за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України. Наразі отруйну речовину вилучено та направлено на експертизу.


Підозрюваного затримали в Києві в порядку ст.208 КПК України під час спроби продажу понад вісім кілограмів отруйної речовини «ртуть». В його помешканні на Миколаївщині поліція наразі проводить обшуки. Затриманому загрожує до десяти років ув’язнення.

Департамент кіберполіції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии