У Києві поліція викрила корупційну «схему» видачі будівельних ліцензій

В організації «схеми» підозрюються посадовці комерційної структури та ДАБІ України. Наразі одного з фігурантів затримано. Також проводиться санкціоновані обшуки у держустанові.

У Києві поліція викрила корупційну «схему» видачі будівельних ліцензій


Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Київської області викрили та задокументували корупційну «схему» видачі дозвільних документів на проведення будівельних робіт.

Під час документування протиправної діяльності було встановлено факт вимагання та отримання неправомірної вигоди. Так, директорка юридичної компанії одержала від громадянина 1900 доларів США хабаря за видачу дозвільних документів, зокрема - ліцензії на проведення будівельних робіт за класом наслідків СС3. Цю суму підозрювана повинна була передати посадовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України для прийняття ними позитивного рішення.



У середу, 22 січня, правоохоронці затримали фігурантку під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 1400 доларів США. Раніше було задокументовано факт отримання першого «траншу» - 500 доларів США.



Під час слідства буде перевірятися причетність посадових осіб ДАБІ до вчинення даного злочину. Наразі у приміщенні ДАБІ України та в офісі приватного підприємства проводяться санкціоновані обшуки.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии