На Сумщині розпочались змагання юних кінологів

Вже вчетверте на Сумщині під патронатом Національної поліції України проводиться відкритий Чемпіонат з багатоборства зі службовими собаками «Юний кінолог». Цього року в змаганнях беруть участь 25 команд з різних областей України, зокрема, і збірна Збройних Сил України. Протягом двох днів юні кінологи демонструватимуть навички своїх улюбленців у подоланні смуги перешкод, курсу слухняності та захисній службі.

На Сумщині розпочались змагання юних кінологів






Перший день спортивного свята видався не лише цікавим, а й надзвичайно видовищним. Цьому сприяли гарна сонячна погода, бадьорий настрій та націленість на перемогу учасників. Організатори заходу зробили все можливе для того, щоб і спортсмени, і глядачі отримали від участі в Чемпіонаті тільки позитивні емоції та багаті враження.



Відкрилися змагання парадом юних кінологів: 67 кінологічних пар з 23 областей України пройшли перед трибунами глядачів.





Звертаючись до присутніх, начальник ГУНП області Микола Лушпієнко наголосив на важливості подібних заходів для підростаючого покоління і зазначив, що рівень майстерності учасників змагань з кожним роком лише підвищуються. Він закликав юних кінологів показати гідні результати і отримати заряд позитиву та гарного настрою.

Заступник начальник відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Ярослав Красьоха висловив сподівання, що більшість з учасників у майбутньому пов‘яже свою долю з кінологією, й, цілком можливо, прийде на службу до правоохоронних органів.

Підтримав організаторів змагань і присутній на заході голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, відзначивши, що головне у подібних спортивних заходах не самі змагання чи перемоги, а реальна робота та навчання молодого підростаючого покоління, обмін досвідом.






Бійці спецпідрозділів поліції ГУНП, патрульної поліції, ДСНС, Нацгвардії, прикордонної служби розгорнули на стадіоні експозицію техніки, зброї та захисного спорядження, якими послуговуються під час виконання службових та бойових завдань. Тож, поки юні кінологи готувались до виступу, глядачі могли провести час пізнавально та з користю для себе, а також пригоститися смачною кашею та чаєм, приготовленими на справжній польовій кухні.






Оцінює виступи юних кінологів суддівська колегія, до якої увійшли досвідчені працівники поліції та провідні спеціалісти у галузі кінології. Саме на її суд юні кінологи-аматори представили виступи своїх вихованців різних порід і різного віку, демонструючи навички в подоланні смуги перешкод та курсу слухняності. Кожен виступ супроводжувався підбадьорливими вигуками глядачів з трибун та гучними оплесками.




Організатори ж змагань запевняють - другий тур, який відбудеться завтра, обіцяє бути не менш видовищним, тож запрошують жителів міста та вболівальників прийти і підтримати улюблені команди, розділивши з ними радість перемоги

Відділ комунікації поліції Сумської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии